René Stout

Laatste wijziging aan de website:12-07-2022.Zie Wijzigingenregister.

Hallo, ik ben René Stout

Mijn hobby's zijn onder meer wandelen en fietsen in de natuur, fotograferen en bij blijven in de wereld van de automatisering.

Ik ben gepensioneerd, maar ik ben nog zeer actief op automatiseringsgebied.
Zo adviseer en ondersteun ik bedrijven bij het ontwikkelen van applicaties met het prachtige Nederlandse product Triggre.com, waarbij je niet hoeft te kunnen programmeren. Dit heet No coding.

Ik heb de opkomst van de homecomputer meegemaakt, het spelen met peek en poke op de Commodore 64, het worstelen met DOS, en later het werken met Apple, Windows en Linux.

Ik werk sinds 2013 met Chromebooks, een verademing ten opzichte van het logge en (in mijn ogen) eigenwijze Windows.

Ik help veel mensen met vragen over en problemen met hun laptop, tablet en smartphone. Daarbij komt regelmatig de Chromebook ter sprake. Ik merk dat veel mensen niet weten wat een Chromebook is, en áls ze er al van gehoord hebben, weten ze vaak niet wat je er wel en niet mee kunt doen.

Om mensen te informeren over Chromebooks, wat je daar (niet) mee kunt doen en hoe je daarmee kunt werken, heb ik de website overchromebooks.nl gemaakt.

De laatste tijd ben ik ook actief betrokken bij de overstap van verenigingen en stichtingen naar de Google Workspace-omgeving. Om de gebruikers en beheerders daarbij te ondersteunen, heb ik de site Werken met Google Workspace gemaakt.

Op deze site laat ik wat van mezelf zien.

Over het menu bovenin:

  • In Digi-hulp geef ik aan wat voor ondersteuning ik kan bieden aan mensen en bedrijven.

  • Overchromebooks is een website van mij waar ik probeer om duidelijk te maken wat een Chromebook wel en niet is en waarom je die zou willen kopen als de Windows-laptop of -PC je de keel uithangt.

  • In mijn Blog vertel ik over onze belevenissen, geef ik tips over fotograferen en over het werken met computers en met het internet en draag ik mijn mening uit.

  • Contact toont het formulier dat je kunt gebruiken om contact met me op te nemen.

Veel lees- en kijkplezier.