Doorgaan naar hoofdcontent

Google Chrome instellen voor meerdere gebruikers

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een smartphone.
Vaak is dat een telefoon die op Android werkt. Daar is per definitie een Google-account aan gekoppeld. Iedereen heeft daardoor zijn eigen e-mail, agenda, contactenlijst, aantekeningenboekje (Keep), harde schijf (Drive), foto's (Google+), scanner (camera en Drive samen) en zijn eigen bladwijzers/favorieten (Chrome).

Meestal synchroniseren we alle gegevens die we daar opslaan en bewerken. Zodra je op een PC. laptop of Chromebook inlogt, komen die gegevens daar dus ook te staan.
Maar dat zorgt misschien voor problemen...

Stel dat Teun en Jet allebei een Android smartphone hebben, en dat zoon Jan, die niet meer thuis woont, maar regelmatig met de was langs komt, er ook een heeft.
Teun is op de PC in Chrome aan het werken in zijn Drive en met zijn e-mail.
Jet wil even op de PC want ze wil een lange mailt schrijven en dat gaat op de mobiel toch wat lastig.

Teun gaat netjes aan de kant en Jet klikt op de kop van Teun, rechts bovenin Chrome en selecteert dan [Account toevoegen].
Chrome opent een nieuwe tab met daarin de e-mail van Jet. Zo kan Jet lekker mailen, en als ze vanuit het grijze boter-kaas-en-eierenblokje naar de agenda, drive of wat dan ook gaat, werkt het allemaal.
Maar als ze in wil loggen op marktplaats, kent Chrome haar inloggegevens niet. Logisch, want ze zit in de Chrome van Teun... Ook haar bladwijzers zijn niet zichtbaar, om de dezelfde reden.
Jan komt thuis en wil even snel in zijn 'Pocket' iets opzoeken.
Jet gaan aan de kant, maar Jan kan niet bij zijn Pocket, want is is niet in Chrome ingelogd. Hij gaat dus verder op zijn tablet.

Jet besluit om uit te loggen uit haar Gmail en Teun weer achter het toetsenbord te laten.

Ja, jammer dan: door haar uitloggen is zijn account nu ook uitgelogd en moet hij overal weer inloggen.

Wat een gedoe!

Het kan ook anders: klik in Chrome niet op de kop van de gebruiker, maar op de naam, helemaal rechts bovenin de vensterbalk. Wissel dáár van persoon. Je zult zien dat Chrome dan voor iedere persoon een eigen Chrome opent. Veel handiger. Kijk op deze video hoe dat werkt.Klik in het vierkantje rechts onderin om het filmpje te vergroten.